Nyitva május 5-ig

Egy hónappal meghosszabbítják az Ernst Múzeum portrékiállítását

Egy hónappal tovább, május 5-ig tart nyitva az Ernst Múzeum Tükör által homályosan - Arcok tegnap és ma című kiállítása, amelyen szerdától vasárnapig különleges programok is várják a közönséget.

2013.04.03 02:15MTI

A Nagymező utcai múzeum centenáriumi kiállítása az alapító Ernst Lajos előtt kíván tisztelegni. Gulyás Gábor, Angel Judit és Rózsás Lívia kurátorok a január végén nyílt kortárs tárlat középpontjába a nyugati művészet egyik legfontosabb, mára azonban sok szempontból problematikussá vált műfaját, a portrét állította, 42 művész, köztük Joseph Beuys, Christian Boltanski, Erdély Miklós, Fehér László, Gary Hill, Maurer Dóra, Cindy Sherman és Bill Viola munkáit felvonultatva. Szerdán Jane Campion egy ritkán látott filmjét nézheti meg a közönség Kate Winslet és Harvey Keitel főszereplésével.

A Szentek és álszentek arra a kérdésre keresi a választ, hogy vajon mi az elme feletti manipuláció mozgatórugója - tájékoztatta az MTI-t kedden az Ernst Múzeumot működtető Műcsarnok. Pénteken az egyik legjelentősebb mai erdélyi költővel, Balla Zsófiával és a szlovákiai magyar irodalom megújítójával, Grendel Lajossal találkozhat a közönség a kiállítás alkotásai között.

Szombaton egy teljes napon át gyerekek fogadják a látogatókat az Ernst Múzeumban, ők vezetnek foglalkozásokat, felügyelnek a kiállítótermekben, tartanak tárlatvezetéseket, segédkeznek a ruhatárban és a pénztárban, vasárnap pedig Angel Judit kurátori tárlatvezetésének résztvevői megtudhatják, mi történt, amikor az elmúlt négy évtized kortárs művészeti tendenciái találkoztak a portré több évszázados műfajával.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.