Fiatal tehetségek a színpadon

Folytatódnak a Crescendo Szalonkoncertek

A sárospataki Crescendo Nyári Akadémia által 2012-ben útjára indított Szalonkoncertek sorozata idén márciusban folytatódik.

2013.03.09 20:29MTI

A fiatal tehetségek a Cseh Centrum együttműködésével a kulturális intézet hangversenytermében lépnek fel kedden este. Az együttműködés eredményeként ifjú cseh muzsikusok is bemutatkoznak. A magyar Szkordilisz Emília (oboa) és Tóth Marianna (zongora) mellett kedden fellép Lenka Blahová (cimbalom) és Pavel Koplik (hegedű). 

Mindketten bizonyítottak már több nemzetközi versenyen - közölte az MTI-vel Fekete Krisztina pr-menedzser. Műsorukon Johann Sebastian Bach, Carl Philipp Emanuel Bach, Jean-Marie Leclair, Benjamin Godard, Hidas Frigyes, Vavrinecz Béla művei szerepelnek. Lenka Blahová 1989-ban született Csehországban. 2005-2011 Kromerízi Konzervatóriumban tanult. Több nemzetközi verseny győztese, jelenleg a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatója. 

Pavel Koplik 1984-ben született. 2006-tól a prágai Zeneakadémia hallgatója, 2012-ben szerezte diplomáját. 

Számos kamaraegyüttes, például a Cseh Kamarazenekar tagjaként járja a világot. Szkordilisz Emília a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatója, Csánky Emília növendéke. Tóth Marianna jelenleg a Magyar Táncművészeti Főiskola korrepetitora. Tanulmányait a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karán és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen végezte.

A Crescendo Nyári Akadémiát szervező Ének a Nemzetekért Kulturális Alapítvány 2012 januárja óta rendez Szalonkoncerteket magyar és külföldi kulturális intézetek partnereként.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.