Marilyn Monroe, Picasso, Dalí...

Elhunyt Willy Rizzo, a sztárok fotósa

Nyolcvannégy évesen egy párizsi kórházban hétfőn elhunyt Willy Rizzo, a sztárok fotósaként ismert világhírű olasz-francia fotóriporter.

2013.02.27 00:30MTI

A nápolyi születésű fotóművész a világ legnagyobb fotóügynökségei és társasági magazinjai (Paris Match, Life Magazine) számára fényképezte évtizedeken át a hírességeket és a sztárokat, köztük Marilyn Monroe-t, Pablo Picassót, Salvador Dalít, Brigitte Bardot-t, Marlene Dietrichet, Gene Kellyt, Maria Callast, Monica Vittit, Jane Fondát, Isabelle Huppert-t, Coco Chanelt vagy Jack Nicholsont, de Franciaországban sokan úgy emlékeznek rá, mint a nürnbergi háborús per fotósára. Az ő nevéhez fűződik a Winston Churchillről készült első színes fotó.

Mielőtt a hírességek portréira szakosodott volna, Willy Rizzo fotóriporterként járta a világot. Később felfedezte magában vonzalmát a formatervezés iránt, és saját bútorkollekcióval állt elő. Párizsban 2009-ben nyitotta meg első fotó- és bútorgalériáját.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.