A Berlini Filharmonikus Zenekar

Perényi Miklós gordonkaművész Berlinben ad koncertet

A Berlini Filharmonikus Zenekarral szólaltatja meg Witold Lutoslawski csellóversenyét Perényi Miklós, Sir Simon Rattle vezényletével szerdán, csütörtökön és pénteken. A pénteki koncertet élőben közvetítik, így a magyar közönség számára is hallható lesz.

2013.02.20 10:20MTI

A lengyel zeneszerző születésének 100. évfordulóját január 25-én ünnepelték Katowicében, itt már játszotta a gordonkaversenyt Perényi Miklós.
   
A Berlini Filharmonikusokkal háromszor adja elő az irodalom egyik legérdekesebb versenyművét. Lutoslawski művében impresszionista, lágy hangzások váltakoznak expresszív kitörésekkel. Egyfajta belső csata fültanúja a hallgató, a sztálini formalizmus nyomásától megszabadult zeneszerző és a kortárs zene iránt elkötelezett alkotó vívódása, a társadalom és az egyén viszonyának tükre az 1969-70-ben keletkezett kompozíció.
   
Február 22. után a Berlini Filharmonikusokkal Essenben és Párizsban ismétlik meg a koncertet. Szerdától péntekig Berlinben Henri Dutilleux Métaboles című darabja és Schumann második szimfóniája keretezi Lutoslawski művét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.