Tíz ország húsz filmje

Premier előtti filmek az idei Frankofón Fesztiválon

Tíz ország húsz, Magyarországon először vetített filmje és a magyar származású francia rendező, Olivier Assayas retrospektív vetítéssorozata is szerepel az idei Frankofón Fesztivál műsorán, amelyet március 1. és 9. között rendeznek meg az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

2013.02.19 13:13MTI

A keddi budapesti sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a vetítésre kerülő filmek műfajukat tekintve változatos képet mutatnak: a dráma mellett vígjátékot, thrillert, animációs és rövidfilmet is láthatnak az érdeklődők. 

A filmnapok vendége lesz Antonisz Kafetzopulosz görög színész és négy rendező: a francia Léos Carax és Olivier Assayas, a libanoni Bahij Hojeig és a marokkói Faouzi Bensaidi. A harmadik alkalommal megrendezett fesztiválhoz idén csatlakozott Algéria, Görögország és Szenegál is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.