Több mint 700 alkotás közül a legjobb

Magyar grafikus sikere egy olasz fesztiválon

Magyar grafikus nyerte az olasz Giffoni gyermek- és ifjúsági filmfesztivál logójára meghirdetett nemzetközi illusztrációs pályázatot.

2013.02.01 21:29MTI

Huszonnyolc országból érkezett több mint hétszáz alkotás között bizonyult legjobbnak Baranyai András plakátterve. Európából, Ausztráliából és Dél-Amerikából is beneveztek a Giffoni Filmfesztivál által tavaly meghirdetett nemzetközi pályázatra.

Az idei, 43. fesztivál hivatalos logójára vártak ötleteket, a meghatározott téma a Forever Young (örökre fiatal) jelszó volt. Baranyai munkáját a grafikusokból, illusztrátorokból és a fesztivál művészeti vezetőjéből álló zsűri választotta ki. 

A magyar grafikusművész kétezer eurós díjat kapott, valamint díszvendége lesz a július 19-28. közötti fesztiválnak, amelyet 1971 óta a campaniai Giffoni Valle Pianában rendeznek meg. Baranyai munkája a Giffoni Filmfesztivál honlapján látható.
 
Azért ezt választottuk, mivel tökéletesen megfogalmazta fesztiválunk üzenetének lényegét a kortárs művészetet a vintage stílussal ötvözve - nyilatkozta az olasz hírügynökségeknek Carlo Gubitosi, a Giffoni művészeti vezetője.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.