Ben Affleck rendezte

Az Argo-akció a legjobb film a producerek céhe szerint

Újabb díjat zsebelt be az iráni túszdráma egy kevésbé ismert fejezetét feldolgozó film, Az Argo-akció: a hollywoodi producerek céhe a legjobb filmnek ítélte az elmúlt év alkotásai között a Ben Affleck rendezte mozit.

2013.01.27 15:31MTI

A producerek céhének díjai nemcsak támpontot nyújtanak az amerikai filmakadémia tagjainak az Oscar-díjak odaítélésében, de az elmúlt öt évben az általa legjobb filmnek tartott alkotás elnyerte a legjobb filmnek járó Oscar-díjat is.

"Nagyon meg vagyok lepődve. Még csak nem is vagyok a producerek céhének tagja - mondta Ben Affleck a szombat este Los Angelesben tartott díjátadón. "Még dolgozom színészként és állok rendelkezésre" - tette hozzá mosolyogva.

Az Argo-akció versenyen a legjobb film kategóriában az Oscar-díjért, ám Ben Affleck rendezői munkásságát jelölésre sem méltatták az amerikai filmakadémia tagjai. Két hete azonban elhozta a legjobb filmért és a legjobb rendezésérét járó Golden Globe-díjat.

Affleck filmje a szombati díjátadón, csak úgy mint a Golden Globe-on maga mögé utasította Steven Spielberg Lincoln című alkotását, amelyet a filmakadémia 12 kategóriában jelölt Oscar-díjra, továbbá nyolc másik filmet, köztük Kathryn Bigelow Zero Dark Thirty című bin Laden-filmjét, A nyomorultak című musicalt, Ang Lee Pi élete című alkotását, Quentin Tarantino Django elszabadul című filmjét és 007 - Skyfall című Bond-filmet is.

Az animációs kategóriában a Walt Disney Rontó Ralph című mozija kapta a legjobb filmnek járó díjat, dokumentumfilm kategóriában a Searching for Sugar Man című művet ítélték a legjobbnak a producerek.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.