Csaknem száz fotóval

Sajtófotó-kiállítás nyílik Zalaegerszegen

Zala megyében élő fotóriporterek alkotásaiból nyílik kiállítás pénteken Zalaegerszegen, a Hevesi Sándor Színházban.

2013.01.17 23:29MTI

A tárlat az elmúlt év sajtófotóiból ad válogatást. A csaknem száz fotót Katona Tibor és Pezzetta Umberto, a Zalai Hírlap fotósai, Ohr Tibor, a napilap volt fotósa, Seres Péter, a zalai megyeszékhely városi honlapjának fotósa és Varga György, az MTI/MTVA Zala megyében dolgozó fotóriportere készítette.
 
A kiállításon tematika szerint összeállítva, nagy és kisméretű, színes és fekete-fehér képek váltják egymást. A képek témája a közélet, a sport, a kultúra, de található köztük szociofotó, kórházakban, baleseti helyszíneken rögzített felvételek, a koncerteken, fesztiválokon készült, ritka, olykor mókás pillanatokat megörökítő képek is. 

Seres Péter, a kiállítás "ötletgazdája" az MTI kérdésére elmondta: a tárlatra a kiállítók az elmúlt év munkáiból azokat az alkotásokat választották ki, amelyek a téma érdekessége, a művészeti megközelítés vagy akár a színe miatt azonnal, első látásra megragadja a nézőt. Ugyanakkor figyelmet fordítottak arra is, hogy a fontosabb közéleti eseményeken készült fotók is helyet kapjanak a tárlaton. 

Hozzáfűzte, hogy az interneten valamennyi kép megjelent már, de a nyomtatott sajtóban csak ezek töredékét láthatta a közönség. Szólt arról is, hogy a kiállításon mutatják be a fotósok "kísérleti filmjét". Múlt év áprilisában több ezer általános és középiskolás diák kézfogással mintegy négy kilométeres átmérőjű élőláncot alkotva ölelte körbe Zalaegerszeg belvárosát. 

A fotósok a gyűrű mentén pontokat jelöltek ki, majd a megadott jelre egy irányba mozogva a rekordkísérlet valamennyi résztvevőjét lefotózták. A több ezer képből filmet készítettek, így a helyszínek alapján, a távirányító segítségével bárki megkeresheti a filmen a gyermekét, hozzátartozóját. 

A sorban a harmadik zalaegerszegi sajtófotó-kiállítást - amely február 14-ig tekinthető meg Zalaegerszegen - Bánkuti András fotóriporter, a Digitális Fotó Magazin főszerkesztője nyitja meg, köszöntőt mond Gyutai Csaba, Zalaegerszeg polgármestere és Virrasztó Zsolt, a Zalai Hírlap főszerkesztője.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.