Pénteken és vasárnap

Leo Nucci lép fel az Operaházban

A világ egyik leghíresebb Rigolettója, Leo Nucci hallható a Verdi mű címszerepében a Magyar Állami Operaházban.

2012.12.21 10:44MTI

A 70 éves olasz bariton a milánói Scalától a New York-i Metropolitanig szinte minden fontos színpadon énekelte már a tragikus sorsú udvari bolondot, eddig több mint ötszázhetvenszer - közölte Várkonyi Judit, az Operaház sajtófőnöke.

Leo Nucci 45 éve van a pályán, 1967-ben a spoletói színházban A sevillai borbély Figarójaként debütált. Partnere Gilda szerepében Miklósa Erika lesz, a mantuai herceget Ivan Magri alakítja.

Az énekest már a 20. század végén is elismert Verdi-előadóként tartotta számon az operavilág - mondta a két előadást vezénylő Héja Domonkos, az Operaház megbízott főzeneigazgatója.

Leo Nucci fellépése nemcsak zenei élményt, hanem a karakter megformálásának színészi teljességét is ígéri, hiszen félezernél is több Rigoletto-előadáson túl, a művész - saját bevallása szerint is - újabb és újabb vonásait fedezi fel a szerencsétlen sorsú udvari bolondnak.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.