A láthatatlan ember

Egymilliárd dollárból forgatnának filmet Mohamedről - Mohamed nélkül

Egymilliárd dollárból forgatna monumentális filmet Mohamedről, az iszlám prófétájáról egy katari székhelyű társaság, de a forgatást megnehezíti, hogy a filmben nem tűnne fel maga a "főszereplő", mivel a vallási előírások szerint tilos a próféta ábrázolása.

2012.12.21 03:29MTI

Az ötlet valójában 2009-re nyúlik vissza, és akkor még csak 1,5 millió dollárt szántak a megvalósítására. A katari székhelyű Alnoor Holding most közleményben jelentette be, hogy a korábban tervezett három helyett hét részből állna a Mohamedről szóló filmeposz, annak költségei egymilliárd dollárra rúgnak, és hogy "számos művészi és drámai kihívást leküzdve" a szakértői csoport elkészült a forgatókönyvvel.

A Mohamed-film vallási felügyeletét az al-Dzsazíra tévéből szerte az arab világban jól ismert Juszef al-Karadavi sejk, Katarban élő egyiptomi prédikátor látja el, aki honlapján azt írta, hogy a filmet katari muszlimok finanszírozzák, a szerepeket angolul beszélő muzulmán színészek alakítják, producerként pedig Barrie Osborne-t (A Gyűrűk Ura, Mátrix) nyerték meg.

Az Alnoor Holding közleménye szerint az angol nyelven forgatott filmeposzt lefordítják más nyelvekre is, hogy "javítsanak az iszlámról a nyugati társadalmakban kialakult rossz képen".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.