Meleg cowboy-dráma, kicsit másképp

Opera készül a Brokeback Mountain-ből?

A New York-i Városi Operaház felkérésére Charles Wuorinen operát ír az Oscar-díjas Brokeback Mountain - Túl a barátságon című meleg cowboy-drámából.

2008.06.09 19:20ma.hu

A New York-i Városi Operaház felkérésére Charles Wuorinen operát ír az Oscar-díjas Brokeback Mountain - Túl a barátságon című meleg cowboy-drámából.

Az új zenemű bemutatását 2013 tavaszára időzítették - jelentette be vasárnap az operaház illetékese.

"Mióta csak ráakadtam Annie Proulx rendkívüli történetére, operát akartam írni belőle, és nagy örömmel töltött el, hogy Gerard Mortier és a New York Városi Opera lehetőséget adott rá, hogy megtegyem" - lelkendezett Wourinen, akinek a Brokeback lesz a második premierje a Nagy Alma operaházában.

2004-ben a Salman Rushdie regénye nyomán született Haroun and the Sea of Stories (Hárún és a mesék tengere) című operával debütált.

A hatvanas években játszódó Brokeback Mountain két cowboyról szól, akik között szerelem szövődik a távoli hegyek magányában. A 2005-ös produkcióért Ang Lee, a film rendezője, Gustavo Santaolalla, a zeneszerző és a Proulx novelláját adaptáló forgatókönyvírók kapták meg az Amerikai Filmakadémia szobrát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.