Az Országos Mikulásfesztivál jövő heti megnyitója

Gyerekek írták a Mikulásfalvi meséket

Kikerült a nyomdából a Mikulásfalvi mesék című kötet, amelynek mind az 51 történetét gyerekek vetették papírra, mondták tollba; a könyvet a Mikulás "lakóhelyén", Nagykarácsonyban, az Országos Mikulásfesztivál jövő heti megnyitóján mutatják be a rendezvényre érkezőknek.

2012.11.04 12:26MTI

Mészáros Géza tájékoztatása szerint a könyvet a négy megyei és egy városi napilapot kiadó, Pannon Lapok Társaságával közösen jelentette meg a társaság. A mesékre pályázatot írtak ki, s a beérkezett 341 pályamű közül választották ki a kötetbe került történeteket.
   
A Mikulás otthonába látogatók megvásárolhatják a könyvet, s megismerhetik a meséket, azokat ugyanis a Mikulásházban berendezett mesesarokban maga a nagyszakállú ajándékosztó olvassa majd fel, mondja el a kicsiknek.
   
Az ősz apó a fesztivál idején - november 9-től december 22-ig - várja otthonában a hozzá látogatók gyerekeket. Fogadásukra és szórakoztatásukra sokféle programmal, látnivalóval készült. Rezidenciájának udvarára már leparkolta a csillagjáró szánt, amellyel az ajándékokat hordja majd ki november 6-án az aprónépnek, s a szánt sebesem röpítő szarvasok - Rudolf családfő és háza népe - sem hiányoznak az udvar végi kifutóból.
   
A pirosra festett falu, zöld ablakos házikó udvarán felállították az ajándékládikókat is, amelyekbe megunt játékaikat rakhatják be, s cserélhetik ki másikra a gyerekek.
   
A közeli játszóházban kézműves foglalkozások, meseprogramok, s a zöld karácsonyi társasjáték várja a kicsiket, akik természetesen, ajándékot is kapnak a Mikulástól.
   
Az Országos Mikulásfesztivál programjaira tavaly csaknem 18 és fél ezren látogattak el, s a szervezők remélik, a látogatottság az idén is hasonló lesz.
   
A forgalomhoz egyre szűkebbnek bizonyul a Mikulásház, ezért tervezik egy mesefalu megépítését, ahol új, tágas otthona lesz a nagyszakállúnak.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.