Az árverést november 8-án tartják

Nagy az érdeklődés Lengyelországban Marilyn Monroe fotói iránt

Gyűjtők és Marilyn Monroe-rajongók özönlenek Milton Green amerikai fotóművész képeinek kiállítására, ahol a hollywoodi filmcsillag több kiadatlan fényképe is látható. A képek negatívjait a jövő héten elárverezik.

2012.11.02 18:50MTI

"Eddig Green fotóit egyenként vagy néhány darabos sorozatban kínálták eladásra, de soha ennyi mű nem került egyszerre forgalomba. Itt közel 240 fotó van, most adjuk el a legtöbb művét egyszerre" - mondta Juliusz Windorbski, a Desa Unicum árverési ház elnöke. "Ez lesz a Lengyelországban valaha rendezett legnagyobb műkincsárverés egyben" - tette hozzá.

Az árverést november 8-án tartják. Marilyn fotóinak kikiáltási ára 500 és 8000 zloty (34 500-548 600) között mozog.

Marilyn fényképei mellett Liza Minelli, Marlene Dietrich, Grace Kelly és Audrey Hepburn képei is kalapács alá kerülnek.

Ezek a fényképek egy közel 4000 negatívot tartalmazó gyűjtemény részei, amely júliusban érkezett Lengyelországba. A lengyel államkincstár tulajdonában vannak, amely adósságrendezés fejében jutott hozzá az 1990-es elején az országot megrázó pénzügyi botrány után. A negatívokat közel húsz éven át dobozokban tárolták New Yorkban. Márciusban kerültek ki a feledés homályából és ezt követően Lengyelországba szállították őket. A gyűjtemény többi rész a lengyel állami levéltárban marad.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.