Vizsgálják

Manson "család": tucatnyi megoldatlan gyilkossággal

Tizenkét megoldatlan gyilkossággal kapcsolatban vizsgálja a Manson "család" esetleges szerepét a Los Angeles-i rendőrség, amely szerint egy régi vagyonvesztési eset hangfelvételei segíthetnek megoldani a negyven évvel ezelőttre visszanyúló döglött aktákat.

2012.10.23 19:59MTI

A Los Angeles-i rendőrség szóvivője szerint a nyomozók által vizsgált megoldatlan gyilkosságok "körülményeiket tekintve is hasonlítanak és idejükben is egybeesnek" a Manson-szekta tagjai által elkövetett bűncselekményekkel.

Manson 1969-ben vált a 20. század egyik leghírhedtebb amerikai bűnözőjévé, amikor gyilkolásra utasította főleg fiatal nőkből álló szektáját. Hét áldozatuk egyike Sharon Tate színésznő volt, Roman Polanski filmrendező várandós felesége, akivel 16 késszúrással végeztek 1969. augusztus 9. hajnalán.

Az immár 77 esztendős Manson életfogytiglani börtönbüntetését tölti. Amennyiben a rendőrségnek sikerülne rá vagy követőire bizonyítania a megoldatlan esetek valamelyikét, azzal igazolná azt a régóta fennálló gyanút, amely szerint a szekta az eddig tudottnál több gyilkosságot követett el.

A rendőrség szerint a megoldás kulcsát azok az állítólagos hangfelvételek jelenthetik, amelyek az egykori Manson-követő és jelenleg életfogytiglani börtönbüntetését töltő Charles "Tex" Watson, valamint néhai ügyvédje, Bill Boyd beszélgetéseit tartalmazzák. A negyven évvel ezelőtt készült felvételek egy vagyonvesztéssel kapcsolatos ügyben kerültek ismét felszínre: az esetben Boyd mára tönkrement texasi ügyvédi irodája is érintett.

A rendőrség azzal a céllal fordult az illetékes bírósághoz, hogy megszerezze a nyolcórányi hangfelvételt. Charlie Beck Los Angeles-i rendőrfőnök az amerikai igazságügyi minisztérium illetékesének írt márciusi levelében azt állította, hogy a rendőrségnek "információi vannak arról, hogy Watson a Manson-szekta által elkövetett további gyilkosságokról is beszélt annak idején az ügyvédjének".

Brenda Rhoades texasi csődbíró májusban jóváhagyta a rendőrség kérelmét, ám egy akkor születtet fellebbezés azóta is függőben van.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.