Psota Irént akarják megfőzni a zenészek...

Szerenádot ad a Cotton Club Singers és a Hot Jazz Band!

A Cotton Club Singers és a Hot Jazz Band Gramofónia címmel közös koncertet ad június 17-én a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon - A két zenekar tagjai szeretnék megnyerni Psota Irént, hogy működjön közre a produkcióban. Ezért még szerenádot is adnak...

2008.05.28 19:00ma.hu - Fotó: cottonclubsingers.hu

A Cotton Club Singers és a Hot Jazz Band Gramofónia címmel közös koncertet ad június 17-én a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon.

A két zenekar tagjai szeretnék megnyerni Psota Irént, hogy működjön közre a produkcióban. Ennek érdekében - a gramofon aranykorához méltón - szerenádot adnak a művésznőnek, erkélye alatt énekelnek, muzsikálnak majd szívhez szólóan! (A művésznő igent fog mondani!)

A Cotton Club Singers és a Hot Jazz Band az utóbbi évtizedben egyértelműen az ország legismertebb swinget játszó együtteseivé nőtték ki magukat.

Közösen eddig két alkalommal adtak koncertet. Először 2001-ben a szépemlékű Budai Parkszínpadon, majd ugyanott 2005-ben, a helyszín történetének egyik legjelentősebb teltházát produkáló "Hangosfilm" című koncerten léptek együtt a pódiumra.

Harmadszorra idén június 17-én a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon állnak össze, s "Gramofónia" címmel egy letűnt korszak dalait viszik közösen színpadra.

Az 1900-as évek elején számos stílust rögzítettek gramofonra. Ide tartozott az operától az akkor könnyűzenének számító szvingig szinte minden.

A két zenekar tagjai ezen az estén felidézik a gramofonon rögzített világsztárokat - természetesen a teljesség igénye nélkül, hiszen a dalok hatalmas repertoárja szinte kimeríthetetlen. Csak néhány név: Ella Fitzgerald, Louis Armstrong, Enrico Caruso, Bessie Smith, Mahalia Jackson, Duke Ellington, stb...

A magyarok közül: Karádi Katalin, Latabár Kálmán, Szelecki Zita, Kabos Gyula, stb... A már a meghirdetése pillanatában hatalmas érdeklődést kiváltó koncert az idei nyári szezon egyik legnagyobb zenei csemegéjének ígérkezik.

A Cotton Club Singers és a Hot Jazz Band legújabb egész estés műsora

Időpont: június 17. (kedd), 20:00, /esőnap június 18./
Helyszín: Margitszigeti Szabadtéri Színpad

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció

Pattanjunk fel! - Csurgó és Abasár

Csurgó egy 5300 lelket számláló kisváros Belső-Somogy, Zalai-dombság, és a Dráva vidék - találkozásánál, történelme egészen az államalapításig nyúlik vissza.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.