Nyílt nappal indul az évad a Nemzeti Színházban

Kulisszajárás a Nemzeti Színházban

Az idén is nyílt nappal indul az évad a Nemzeti Színházban: szeptember 16-án, vasárnap a készülő előadások nyílt próbái, az Óbudai Danubia Zenekar koncertje, a színészekkel villámrandi és kulisszajárás, valamint a Színikritikus-díj gálaműsora is várja a közönséget.

2012.09.08 08:26MTI

Az érdeklődők az Angyalok Amerikában, a Csongor és Tünde, valamint az Egy elsurranó patkány című előadások próbáiba pillanthatnak bele a Nemzeti Színház nyílt napján - olvasható a színház MTI-hez eljuttatott közleményében.

A Nemzeti Színház parkjában, belső tereiben és titkos zugaiban megrendezett programsorozat délután 2 órakor Kemény Judit A megtalált otthon című meséjével indul, Bánfalvi Eszter és Szatory Dávid közös játékra várja a gyerekeket a Gobbi Hilda Színpadon. A nagyszínpadon délután fél 3-kor az Óbudai Danubia Zenekar Erkel Ferenc, a 175 éves Nemzeti Színház első karmestere tiszteletére ad koncertet Szarvas József színész közreműködésével.

Nyílt próbákat is láthat a közönség: Vörösmarty Mihály Csongor és Tünde című színjátékából Tengely Gábor, Agota Kristof Egy elsurranó patkány című darabjából Gergye Krisztián, Tony Kushner Angyalok Amerikában című művéből Andrei Serban rendezésében készül előadás.

Délután 4 órától a Nemzeti Színház fennállásának 175. évfordulója alkalmából kerekasztal-beszélgetésre várják az érdeklődőket; a Béres Ilona, Törőcsik Mari, Alföldi Róbert, Gajdó Tamás és Székely György színháztörténész, valamint Koltai Tamás kritikus részvételével megszervezett eszmecserét Lévai Balázs vezeti.

A program után az Évad nézője díjat adják át a nagyszínpadon. Megpróbálni élni… címmel öt órától könyvbemutatót és kiállítás-megnyitót tartanak, amelyen a magyar képzőművészet egyik méltatlanul elfeledett alkotója, Kemény Judit életművét ismerhetik meg a nézők. Este 7 órától Udvaros Dorottya Mégis szép című estjéből kínálnak ízelítőt a közönségnek, majd 8 órától a színikritikusok díjának átadására várják az érdeklődőket.

A gála műsorvezetője Molnár Piroska és Kocsis Pál, a rendező Znamenák István. A társulat tagjaival villámrandin és kulisszajáráson találkozhatnak a nézők, akik a nap folyamán jelmezpróbán is részt vehetnek. A vállalkozó szelleműek számára Ki mit tud? tehetségkutatót hirdetnek a színház mellett lévő szabadtéri színpadon. A versenyre bárki jelentkezhet, aki szeretné megmérettetni magát a Nemzeti Színház színészzsűrije előtt.

Jelentkezni a 175 éves Nemzeti Színházhoz kapcsolódó dallal, tánccal, verssel, prózával, monológgal lehet, egyéni, páros, vagy kiscsoportos műsorszámokkal. A jelentkezéseket a pr@nemzetiszinhaz.hu címre várják szeptember 12-ig. Az esti gálaműsor kivételével a programokra a belépés ingyenes, a színház egész nap kedvezményes jegy- és bérletvásárlási lehetőséget is kínál.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.