Velencei filmfesztivál

Terrence Malick szerelmesfilmje megosztotta a közönséget

Erősen megosztotta a velencei filmfesztivál közönségét Terrence Malick vasárnap bemutatott, To the Wonder című szerelmesfilmje: miközben a nézők egyik fele elragadtatva üdvözölte a dialógusok nélküli alkotást, a másik fele lehurrogta.

2012.09.04 12:44MTI

Az ausztrál rendező munkája az Arany Oroszlán-díjért versenyez Velencében, és bár Malick tavaly Cannes-ban Az élet fája című eposzával elnyerte az Arany Pálmát, egyes értékelések szerint nagy meglepetés lenne, ha a To the Wonder nyerne a lagúnák városában.

A nyilvános szereplést nem vállaló Malick ezúttal sem kísérte el filmjét a fesztiválra, a produkció sztárjai, Ben Affleck, Rachel McAdams és Javier Bardem sem tűntek fel a vörös szőnyegen, helyettük az egyik főszerepet alakító ukrán származású színésznő, Olga Kurylenko vállalta az interjúkat.

A produkcióban Affleck és a Quantum csendje című Bond-filmből is ismerős Kurylenko se veled, se nélküled kapcsolatban élő szerelmespárt játszik, Bardem pedig válságba jutott papot, aki a hitét próbálja megőrizni. A Hollywood Reporter kritikája szerint miközben technikailag szép film került ki Malick kezéből, elveszett a téma. A Variety ezzel szemben elbűvölőnek nevezte az alkotást, Malickról pedig azt írta, hogy olyan rendező, aki képes továbbra is megérinteni és meglepni a közönséget.

A film producere, Sarah Green Velencében elmondta, hogy Malick nem foglalkozik a kritikákkal, és éppen nyakig ül a munkában. A 68 esztendős filmes az elmúlt negyven évben összesen hat alkotást rendezett. Az 1978-ban megjelent Mennyei napok után a világnak húsz évet kellett várnia rendezésére, a Berlinale Arany Medve-díjával jutalmazott Az őrület határán című háborús drámára.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.