La fille de nulle part

Francia film nyerte a locarnói filmfesztivál Arany Leopárd-díját

Jean Claude-Brisseau francia filmrendező La fille de nulle part (A sehonnai lány) nyerte a hét végén a locarnói filmfesztivál Arany Leopárd-díját - közölték a rendezők.

Nézze meg a képeket! >>> képgaléria

2012.08.12 23:29MTI

A film 18 másik nagyjátékfilmmel együtt szerepelt a versenyprogramban.

A Lago Maggiore partján fekvő svájci kisvárosban augusztus 1-jétől 11-ig tartó fesztivál legrangosabb díjával kitüntetett alkotás a főszerepekben Virgine Legeayvel és Claude Morellel egy, a felesége halála óta egyedül élő nyugdíjas matematikatanár, Michel és egy fiatal hajléktalan lány, Dora találkozásának a története.

A zsűri különdíját Bob Byington amerikai rendező Somebody Up There Likes Me (Valaki odafönt szeret) című filmje kapta.

A legjobb rendezőnek járó díjat a 35 éves kínai Jing Liang (Ying Liang) nyerte el a When the Night Falls (Amikor leszáll az éj) című kínai-dél-koreai koprodukciós alkotásával. A valós történeten alapuló film egy anya története, aki gyilkos fiával készül találkozni. A fiú hat rendőrt ölt meg, miután a rendőrségen egy csip-csup ügy miatt bántalmazták. A film női főszereplőjét alakító An Naj (An Nai) kapta a legjobb női alakításért járó díjat.

A legjobb férfi alakításért járó díjat Walter Saabel vehette át a Der Glanz des Tages (A nap fénye) című, az osztrák Tizza Covi és Rainer Frimmel rendezte filmben nyújtott alakításáért.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.