Elhunyt Franz West

Fertőző májgyulladása elvitte a világhírű képzőművészt

A 65 esztendős művész, aki évekig fertőző májgyulladásban szenvedett, egy bécsi kórházban halt meg szerdán éjjel - jelentette az osztrák hírügynökség a Kleine Zeitung online kiadására hivatkozva.

2012.07.26 23:02MTI

West Bécsben született, és a hetvenes évek végén, nyolcvanas évek elején az osztrák főváros Képzőművészeti Főiskoláján tanult Bruno Gironcolinál. Művészetére nagy hatással volt a bécsi akcionizmus. Festőként indult, ám később a szobrászat felé fordult, többek között gipszből, dróthuzalból, műanyagból és alumíniumból formált, gyakran nagy léptékű munkái világszerte - így Magyarországon is - számos kiállításon szerepeltek.

Tavaly a velencei Biennálén Arany Oroszlán-díjjal ismerték el munkásságát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.