Weinstein és Fishburne belevág

Megfilmesítik Coelho Alkimistáját

Harvey Weinstein hollywoodi filmproducer bejelentette, hogy Laurence Fishburne-nel karöltve filmvászonra viszi Paulo Coelho mindeddig megfilmesíthetetlennek ítélt Az alkimista című regényét.

2008.05.19 19:15MTI

Harvey Weinstein hollywoodi filmproducer bejelentette, hogy Laurence Fishburne-nel karöltve filmvászonra viszi Paulo Coelho mindeddig megfilmesíthetetlennek ítélt Az alkimista című regényét.

"A könyv egyszerű és lélekkel teli, a forgatókönyv pedig ezt fogja visszaadni" - nyilatkozta a producer vasárnap a cannes-i filmfesztiválon. Az alkimista filmjogait a Warner Bros. vásárolta meg, és forgatókönyvírói évekig kínlódtak egy valamire való szkript összehozásán.

Még az is felmerült, hogy tízezer katonát felvonultató csatajelenettel turbózzák fel a száraznak vélt sztorit - mesélte Weinstein, akinek nevéhez többek között Az angol beteg, a Szerelmes Shakespeare, a Hideghegy vagy a Sin City fűződött az utóbbi években.

A sikerregény brazil szerzője közleményben tudatta, hogy nagyon örül Weinsteinék vállalkozásának, mert úgy látja, hogy a könyv oly módon lesz megfilmesítve, ahogy ő is szerette volna: megőrizve munkája szellemét és egyszerűségét.

Fishburne, aki a rendezést és az egyik főszerepet is elvállalta, videoüzenetben erősítette meg, hogy régi álma vált valóra a filmmel. A könyv Santiago, egy spanyol pásztorfiú történetét meséli el, aki kincsről szóló álmot lát, s nyakába veszi a világot, hogy megkeresse.

A két évtizeddel ezelőtt megjelent regényből világszerte 30 millió példányt adtak el. Manapság a puhakötésű regények között ismét a hetedik helyen áll a New York Times bestseller listáján.

A The Weinstein Co. filmvállalatot Harvey és testvére, Bob alakította 2005-ben, miután kiléptek a Miramax kötelékéből, ahol több Oscar-díjas produkció fölött bábáskodtak. Az egyelőre 60 milliós költségvetéssel tervezett Az alkimista talán újabb akadémiai elismerést hozhat nekik.

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.