Nemzetközi rövidfilmverseny

Környezetvédelmi kisfilmes pályázat indul

Három civil szervezet Green-Go elnevezéssel idén is nemzetközi rövidfilmversenyt hirdet fiataloknak három témakörben a csütörtöki környezetvédelmi világnap alkalmából.

2012.06.05 16:15MTI

A pályamunkákat november 5-ig lehet benyújtani. Három - aktuális témát érintő - kategóriában várják a rövidfilmeket. Az elsőben a megújuló energiával foglalkozó alkotásokkal lehet pályázni, a másodikban - figyelembe véve az Európai Unió 20 éves élőhelyvédelmi irányelvét - Európa természeti kincseinek megőrzése a téma, a harmadik kategóriában pedig a kulturális és a természeti sokszínűség közötti kapcsolatról és annak megőrzéséről szóló alkotásokkal jelentkezhetnek az érdeklődők - közölte az MTI-vel Stoll Barbara szervező, a Greenpeace munkatársa. 

 A Greenpeace, a CEEweb és a Diverziti Egyesület már másodszor hirdeti meg Magyarországon a Green-Go rövidfilmversenyt és fesztivált. Céljuk, hogy az aktív és a kreatív fiatalok Európa-szerte saját értékeiken, kifejezésmódjukon keresztül mutassák be, hogy milyennek látják a legégetőbb aktuális környezeti és természetvédelmi problémákat. A díjnyertes alkotásokat a december elején megtartandó fesztiválon a Toldi moziban mutatják be. Mindhárom kategóriából egyetlen rövidfilm nyer, amely pénzjutalomban részesül. A zsűriben két filmesztéta, a szervező civil szervezetek képviselői és filmes szakemberek foglalnak helyet. A közönség által legjobbnak ítélt rövidfilmre november 5-től a greengofest.eu oldalon lehet szavazni, és azt az alkotást is levetítik a Toldi moziban - tette hozzá a szervező. A pályázatokat a http://greengofest.eu/apply internetes oldalra várják

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.