A mi filmünk

Gyarmathy Lívia filmje nyert Los Angeles-ben

A mi gólyánk című alkotás nyerte el a 3. Los Angeles-i Magyar Dokumentumfilm-fesztivál Best Choice-díját.

2012.06.05 08:26MTI

A Los Angeles-i magyar főkonzulátus által alapított Ember Judit-díjat, amelyet idén is a közönség szavazatai alapján adtak ki, Balassa László Pozitív sokk című filmje kapta. Idén a William Fox Los Angeles-i Magyar Filmklub is adott át díjat: a klub háromtagú zsűrije a Wallenberg-emlékév hivatalos dokumentumfilmjének, az Ember az embertelenségben című alkotásnak ítélte oda az elismerést.

A május 24-én megnyitott fesztivál 30 film bemutatása után vasárnap véget ért. Az idei seregszemlének külön mottója is volt: Wallenberg-motívumok. A magyar kormány 2012-t a 100 éve született, Budapesten sok ezer zsidót megmentő svéd diplomata emlékévnek nyilvánította; a bemutatott filmek egyharmada foglalkozott ezzel a témakörrel.

A nézők nagy tetszéssel fogadták még Jancsó Miklós Elmondták-e?, Bereczki Csaba Életek éneke, Papp Gábor Zsigmond A birodalom iskolája, Kisfaludy András Az Ormánság senkié se..., Zelki János Vagon, Fonyó Gergely Élő történelem - Domonkos Miksa" és a Duna TV Hagyaték" című alkotásait.

A fesztivál megszervezésében partnerként működött közre a Dél-Kaliforniai Egyetem, a Los Angeles-i Egyesült Magyar Ház, a Magyar Dokumentumfilm Rendezők Szövetsége, a Magyar Filmunió - a Magyar Nemzeti Filmalap Nemzetközi Divíziója, a William Fox Los Angeles-i Magyar Filmklub, és a Magyar Filmművészek Szövetségének Dokumentumfilmes Szakosztálya.

Bokor Balázs nagykövet, Los Angeles-i főkonzul a zárófogadáson kiemelte, hogy folytatni kell a hagyományt és rendszeressé kell tenni a Los Angeles-i magyar dokumentumfilmes bemutatkozásokat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.