Magyar iparművészek alkotásai

Ékszerek, kiegészítők, kerámiák és lakberendezési tárgyak a pünkösdi kortárs kiállításon

A pünkösdi Kreatimm-Kényeztesd a lelked! című kortárs iparművészeti kiállításon és vásáron ruhákat, ékszereket, kiegészítőket, kerámiákat és lakberendezési tárgyakat mutatnak be vasárnap az Iparművészeti Múzeumban.

2012.05.26 09:30MTI

Hetven ismert magyar iparművész alkotásait, köztük Bartha Ágnes ékszereit, Katona Barbara új dekorációs óráit, Faludi Gabriella üvegékszereit, Kiss Sarolta új ruhakollekcióját, Karsai Zsófi keramikus kisplasztikáit és szobrait, valamint Menyhárt Richárd férfi ékszereit mutatják be a múzeum üvegcsarnokában.

Szabó Krisztina, az Iparművészeti Múzeum munkatársa elmondta az MTI-nek, hogy az alkotásokat közvetlenül a művészektől lehet megvásárolni, közvetítői díj nélkül. Az érdeklődők személyesen azt is megtudhatják az alkotóktól, hogy milyen technikával dolgoznak vagy milyen újdonságot terveznek és rendelni is lehet tőlük.

Hozzátette, hogy a rendezvény különlegessége az, hogy a vásáron találkozni lehet iparművész tanárokkal és tanítványokkal egyaránt.

Trendalapozó címmel lesz gyermek és felnőtt foglalkozás is, amelyen ékszereket készíthetnek.

Szabó Krisztina kitért arra, hogy a rendezvény a Ráday utca pünkösdi programjához kapcsolódik, a múzeum iskoláknak szóló kirakatrendezői pályázatának nyertes alkotása pedig csütörtöktől látható a Ráday Könyvesházban.

A vásár belépője érvényes a Kozma- és Moholy-Nagy-ösztöndíjasok kiállításának megtekintésére is. Emellett látogatható az Art deco és modernizmus - Lakásművészet Magyarországon, 1920-1940, valamint a Gyűjtők és kincsek című tárlat is.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.