A világ minden tájáról

Nemzetközi gitárfesztivál a Fertő tónál

A gitárzene kedvelőit és művelőit várják április 1-4. között a 14. Nemzetközi Gitárfesztiválra a burgenlandi Ruszt városába.

2012.03.18 08:41MTI

A fesztiválon egyaránt részt vesznek profi zenészek és diákok. A zenészeket mesterkurzusok, gitárversenyek és workshopok, a közönséget minden este koncert várja a Fertő tó partján álló festői kisvárosban.

A fesztivált 1998-ban alapították a kismartoni Haydn Konzervatórium diákjainak kezdeményezésére. Azóta a rendezvény évről évre több résztvevőt vonz. Érkeznek gitárosok Oroszországból, Izraelből, Franciaországból, Olaszországból és Argentínából is.

A két verseny egyikét kifejezetten fiatal művészeknek hirdették meg. A záróestén a győztesek a zsűri után a közönségnek is bemutatják tudásukat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.