"Viharos és meglepő" történet Wes Andersontól

A Moonrise Kingdommal nyit a cannes-i filmfesztivál

Wes Anderson amerikai rendező új filmjével, a Moonrise Kingdom című alkotással nyílik meg május 16-án a 65. cannes-i filmfesztivál a szervezők pénteki bejelentése szerint.

2012.03.09 09:22MTI

Wes Anderson nemcsak rendezője, producere is a filmnek, amely a cannes-i bemutatóval egy napon kerül a mozikba Franciaországban. Az Egyesült Államokban csak május 25-től vetítik a filmszínházak.
   
A 42 éves rendező-producer, akinek nevéhez olyan alkotások fűződnek, mint a Tenenbaum, a háziátok, A fantasztikus Róka úr vagy a Tintahal és a bálna, a Moonrise Kingdom forgatókönyvének írásában is részt vett Roman Coppola - Francis Ford Coppola fia - oldalán. A film neves szereposztást kínál: Edward Norton, Bruce Willis, Billy Murray, Frances McDormand, Tilda Swinton és Jason Schwartzman is feltűnik a vásznon. A film zenéjét Alexandre Desplat szerezte.
   
A stáb az Egyesült Államok északkeleti részén, New England egy szigetén forgatott. A "viharos és meglepő" történet 1965 nyarán játszódik.
   
A világ legrangosabb filmes seregszemléi között emlegetett cannes-i fesztivál nemzetközi zsűrijét idén Nanni Moretti, a Croisette "régi barátja" vezeti. Az olasz művész 2001-ben A fiú szobája című filmjével Arany Pálmát nyert a francia fürdővárosban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.