Szirmai Márton beavat

A mozikba kerül a legkisfilmesebb Legenda

A Legenda a dokumentumfilmeket és kisfilmeket egyaránt jegyző Szirmai Márton (Szalontüdő, A süllyedő falu) legújabb munkája.

2012.02.29 16:05ma.hu

A kisfilm operatőre Pohárnok Gergely (I Love Budapest, Hukkle, Fekete kefe, Taxidermia) volt, főszereplői pedig a tekintélyes színházi és filmes múlttal rendelkező Tímár Éva és Kun Vilmos. A film apró mellékszerepeiben Hajdu Szabolcs rendező és állandó alkotótársa és felesége, Török-Illyés Orsolya (Macerás ügyek, Tamara, Off Hollywood, Bibliotheque Pascal) is feltűnik.

Bár hazánkban számtalan kiváló kisfilm készül évről-évre, ezek nagyvásznon szinte kizárólag különböző fesztiválok alkalmával láthatók.  A Legenda azonban nagytestvért kap: az Együtt az ég alatt című díjnyertes német filmdráma kísérőfilmjekén vetítik a mozik.

LEGENDA

Színes, magyar kisfilm

Írta és rendezte: Szirmai Márton
Fényképezte: Pohárnok Gergely
Producer: Tóth Lajos, Kuczkó Andrea, Szirmai Márton
Zene: Pirisi László
Vágó: Szirmai Márton
Szereplők: Tímár Éva, Kun Vilmos, Hajdu Szabolcs, Török-Illyés Orsolya, Sági Luca

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.