Hobóék bemutatják

Erdélybe is elmegy a legkopaszabb kutya

Péntektől vetítik a magyarországi mozik Szomjas György filmrendező Kopaszkutya Kettő című dokumentumfilmjét. A hazai bemutatóval egy időben erdélyi mozik is műsorra tűzik az alkotást.

2011.12.06 16:22MTI

A Kopaszkutya Kettő lesz az első magyar film, amely a határon túli magyar városokban a honi bemutatóval egy időben kerül a mozikba - árulta el a film stábja.

A Hobo Blues Band búcsúkoncertjéről, a zenekar történetének harminchárom évéről szóló mozgókép a nagyváradi Szabadság moziban, a kolozsvári Győzelem moziban, valamint Sepsiszentgyörgyön, Kézdivásárhelyen és Székelyudvarhelyen lesz látható, a szalontai Morgen moziban pedig december 17-től vetítik az alkotást.

"Sepsiszentgyörgyön a Kónya Ádám Művelődési Házban december 8-án este 20 órától a négynapos helyi Kortárs Magyar Filmnapok programjának nyitófilmjeként szerepel a Kopaszkutya Kettő" - olvasható a közleményben, amely kitér arra is, hogy mivel a székelyföldi városok többségében nincs mozi, ezért kultúrházakban, helyi filmklubokban szerveznek vetítéseket. Nagyváradon és Kolozsváron magyar nyelven, román felirattal vetítik a Kopaszkutya Kettőt, a többi településen magyar nyelven fogják sugározni, felirat nélkül.

A film magyarországi premierjét csütörtökön 20 órakor a Barba Negra Music Clubban tartják. A vetítés után a film szereplői, Földes László Hobo, Deák Bill Gyula és Póka Egon exkluzív koncertet adnak.

A közlemény kitér arra is, hogy vidéken a hagyományos és az artmozik is műsorokra tűzik a filmet. A fővárosban a Művész mozi, a Toldi mozi és az Uránia Nemzeti Filmszínház játssza majd Szomjas György filmjét.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.