Szabó Ádám és az Éneklő poharak varázslata

Amikor együtt szólal meg a harmonika és az üvegpohár...

Varga Bence "éneklő poharai" és Szabó Ádám harmonikája igen jól megfér egymás mellett. A két zenész megtalálta - szó szerint - a közös hangot és időnként együtt muzsikálnak. Általuk különös élmény részesei lehetünk és hallhatunk ismert klasszikusokat vagy filmzenéket.

2011.11.23 10:09JT Press

Varga Bence mosonmagyaróvári zenetanár és kamaraművész, akit az üvegzenei produkciót megálmodó, létrehozó s megvalósító menedzser iroda kért fel az együttműködésre. Bence az ujjaival és egy speciális ütőeszközzel bírja „éneklésre” a folyadékkal teli üvegpoharakat.

A csodálatos dallamokhoz és a fantasztikus látványhoz különleges poharakra van szükség, így a válogatás és a "hangszer elkészítése" igen sok időt vett igénybe. A kísérletezésnek több pohár is áldozatául esett, mire megszületett a hangszerkülönlegesség.

Fotó: JT Press


Az egyediséget tovább fokozza a harmonika "bekapcsolása" a Csillag születik című tehetségkutatóban megismert Szabó Ádám részvételével. A nem rendeltetésszerűen használt poharak harmóniája és Ádám harmonikája együtt bármire képes.

A fiúk nemcsak úgy összeültek egy kis örömzenélésre, hanem egy szórakoztató produkcióit dolgoztak ki. A XX. század legismertebb filmzenéi (Csillagok háborúja, Keresztapa, Volt egyszer egy vadnyugat... stb.) egészen érdekesen hangzanak pohárból.

"Ez nem csak egy kísérlet, hanem rendszeresen lépünk fel együtt, megmutatva, hogy a két hangszer milyen remekül passzol egymáshoz. Mivel a legtöbb kihívás a filmzenékben van, úgy gondoltuk, hogy ezzel próbálkozunk. Szerencsére a visszajelzések jók és már most több terven is agyalunk. Ez szó szerint a jövő zenéje!" - nyilatkozták a fiúk.

A különleges duettet országszerte láthatjuk és hallhatjuk.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.