Kalapács alatt a Silver Liz

Andy Warhol egyik leghíresebb Taylor-portréját árverezik el

Elárverezik Andy Warhol egyik leghíresebb Elizabeth Taylor-portréját, a Silver Lizt.

2011.10.11 11:48MTI

A november 8-i aukciót bonyolító Christie's 17 millió dolláros leütési árat remél a pop-art művész alkotásáért, amely 1963-ban született.

A mindössze egy méterszer egy méteres portré - a híres Liz-sorozat része - fiatal korában örökítette meg a márciusban elhunyt filmcsillagot. Elizabeth Taylor kék szemsminkkel, fekete hajjal, vörös ajkakkal és rózsaszín arcbőrrel látható ezüst háttér előtt.

Andy Warhol egy hasonló stílusban készült Taylor-portréját, a Liz#5 című képet májusban 27 millió dollárért árverezte el a Phillips de Pury. A Christie's november 8-i árverésén óriási érdeklődésre tarthat számot Roy Lichtenstein műve, az I Can See the Whole Room... and There's Nobody in It! című alkotás.

A művész 1961-ben készítette a pop-art mérföldköveként emlegetett képet, amelyért 45 millió dollárt is adhatnak. Ez új rekord lenne Lichtenstein munkásságát tekintve. Warholtól a híres levesesdobozok közül is kalapács alá kerül néhány, a Four Campbell's Soup Cans árát 10 millió dollárra taksálják. Hasonló összegre tartják Gerhard Richter művét, a Frau Niepenberget, amely 1965-ből származik.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.