The Lady című politikai portréval

Luc Bessonnal nyit a Római Filmfesztivál

Luc Besson francia filmrendező-producer The Lady című politikai portréfilmje nyitja meg az októberi Római Filmfesztivált.

2011.08.27 04:23MTI

Az Aung Szan Szú Kji Nobel-békedíjas mianmari ellenzéki politikus életéről szóló film címszerepét a 48 éves Michelle Yeoh alakítja. Besson Thaiföldön, Nagy-Britanniában és Franciaországban forgatta a produkciót, amely azért kapta a The Lady címet, mert ezen a néven emlegetik hazájában a politikusnőt, aki a mianmari diktatúrával szembeni küzdelem vezéralakjává vált. A francia rendező a politikusnő és néhai brit férje, Michael Aris szerelmének történetét is feldolgozta a filmben.

"Megtiszteltetés, hogy a The Lady nyitja meg a római filmfesztivált, és az külön öröm, hogy egy általam nagyon szeretett országban és városban lesz filmem díszbemutatója. Aung Szan Szú Kji életének története és a demokráciáért folytatott harca inspirált és megindított. Bízom benne, hogy a film üzenete sokakhoz el fog jutni" - mondta Besson.

A rendező és a film két főszereplője, Yeoh, és a politikusnő férjét alakító David Thewlis személyesen is megjelenik a római díszbemutatón - árulták el pénteken a szervezők.

A malajziai származású hollywoodi színésznőt júniusban a filmben vállat szerepe miatt kitoloncolták Mianmarból a hatóságok.

A 6. Római Filmfesztivál október 27. és november 4. között kerül megrendezésre.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.