Ravenna kivetkőzte őket

Pőre igazságtalanság: bajban az olasz nudisták

Bezárták Olaszország legnagyobb és legrégibb nudista strandját. A nudisták búcsút mondtak a Ravenna városához közeli Adriai-tengerpartnak, ahonnan szerintük igazságtalanul kergették el őket.

2011.06.10 07:08MTI

Eggyel kevesebb lett a nudistáknak fenntartott strandok száma az olasz tengerpartokon. Az adria-parti Bassonában, a Lido di Dante nevű strand azonban nem egy volt a sok közül: Itália legrégibb, legnagyobb és legszebb nudista strandját záratta be az illetékes ravennai önkormányzat. Bassona a hatvanas évektől vált az olasz és az európai nudista mozgalom törzshelyévé. Németországból és Hollandiából is ide jártak az anyaszült meztelenül fürdőzők.

A jelenlegi tizennégy olasz nudista strand között a három kilométeres Lido di Dante volt a leghosszabb tengerparti szakasz, melyet az olasz környezetvédők a legszebb strandok között tartanak számon.

A nudisták évtizedeken át békés fürdőzésének és napozásának Ravenna új polgármestere, Fabrizio Matteucci vetett véget. Emilia Romagna tartományi törvényére hivatkozva bezáratta a strandot. A törvény kimondja ugyan, hogy a tartományban a nudizmus engedélyezett, de csak elkerített és mellékhelyiséggel felszerelt strandon - megvalósíthatatlan feltételek Bassano természeti oázisában.

A nudisták jogtalan üldözésért kiáltva mondtak búcsút strandjuknak. Az erkölcscsősz Matteucci még a Sixtusi-kápolnában is nadrágot húzna a meztelen alakokra - nyilatkozta az Il Resto del Carlino napilapnak Jean Pascal Marcacci, az Emilia Romagna-i nudisták elnöke (Aner).

A La Repubblica című napilap felmérése szerint Olaszországban félmilliós a nudisták tábora, az Adriai-tengernél már csak két helyen, Németországban minden strandon, Spanyolországban is több mint kétszáz strandon lehet meztelenül strandolni.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.