Nem tartozik az esélyesek közé

Nagy a verseny: Rick Santorum is harcba indult az amerikai elnökjelöltségért

Rick Santorum volt pennsylvaniai republikánus szenátor hétfőn bejelentette, hogy ő is versenybe száll az amerikai elnökségért.

2011.06.06 17:05MTI

"Beszállunk ebbe a versenybe, méghozzá azért, hogy nyerjünk" - jelentette ki az ABC televízióban Santorum, aki a kampány jelenlegi szakaszában a közvélemény-kutatások szerint nem tartozik az esélyesek közé. A Gallup szerint a republikánus szavazóknak alig a fele hallott róla, s csak 2 százalékuk támogatja.
   
A politikus a 2006-os szenátusi választásokon mindössze a szavazatok 41 százalékát kapta meg és elvesztette szenátori székét, elsősorban amiatt, hogy a társadalombiztosítás erőteljes visszafogását támogatta. 
   
Az 53 éves Rick Santorum ugyanakkor idén két olyan államban, ahol az előválasztásokat a politikai hangulatot meghatározó korai szakaszban tartják - New Hampsire-ben és Dél-Karolinában - a nem hivatalos republikánus szondázásokban az élen végzett.

A jogászként indult és az erre a pályára visszalépett politikus költségvetési és társadalombiztosítási kérdésekben, valamint a homoszexualitással kapcsolatban is konzervatív nézeteket vall. Santorum az ABC-nek nyilatkozva támogatta, hogy magánbiztosítói alapokra helyezzék át az idősek és a munkaképtelenek egészségügyi ellátását biztosító Medicare rendszert.
   
Rick Santorum 32 évesen lett szövetségi képviselő, 36 esztendősen pedig szenátor. Az elnökaspiráns római katolikus, nős, hét gyermek apja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.