"A képviselő is ember"

Strauss-Kahn szexbotrányán viccelődött egy osztrák honatya

Felháborodást keltett, és bocsánatkérésre kényszerült Dominique Strauss-Kahnnal kapcsolatos, a parlament ülésén, élő televíziós közvetítésben tett kijelentése miatt egy osztrák parlamenti képviselő.

2011.05.18 16:31MTI

Wolfgang Grossruck, a felső-ausztriai Grieskirchen városka polgármestere a törvényhozás kedd esti ülésén a Nemzetközi Valutaalap (IMF) elnökére utalva, mondandóját rímekbe szedve így viccelődött: "noha kora már éltes, Dominique Strauss megmutatja, mire képes".
   
A 62 éves Strauss-Kahnt szombaton vették őrizetbe New Yorkban azzal a gyanúval, hogy megpróbált megerőszakolni egy szállodai szobalányt.
   
Noha az Osztrák Néppárt (ÖVP) padsoraiban helyet foglaló Grossruck gyorsan megpróbált visszakozni, a többi párt képviselői - szintén élő közvetítésben - egyöntetűen felháborodva bírálták a ballépését.
   
A kormánypárti politikus évek óta minden parlamenti felszólalását egy-egy maga faragta versikével zárja. Mint mondta, ezúttal sem akart senkit sem megbántani, sem helyeselni az IMF-vezér tetteit.
   
A Zöldek lemondásra szólították fel Grossruckot, egy másik ellenzéki párt soraiból pedig "szégyenletesnek" nevezték kijelentéseit. Az ülést vezető házelnök-helyettes, az Osztrák Szabadságpárthoz (FPÖ) tartozó Martin Graf, aki előzőleg a teremben uralkodó zsivaj miatt beszéde gyors befejezésére nógatta a politikust, "mert különben nem marad idő szokásos négysorosára", elhatárolódott a képviselő kijelentésétől.
   
Így tett Karlheinz Kopf, az ÖVP frakcióvezetője is. Kopf amúgy védelmébe vette a politikust, kijelentve: "a képviselő is ember". Szerdán az osztrák közszolgálati rádiónak nyilatkozva azt mondta: Grossruck bocsánatot kért, és ezzel ő a maga részéről az ügyet lezártnak tekinti.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.