Folytatódhatnak a reformok

Megállapodtak a kormány átalakításáról a cseh koalíciós pártok

Petr Necas miniszterelnök, a Polgári Demokratikus Párt (ODS) elnöke keddre virradóra a koalíciós tanács ülése után közölte: megállapodott a kormány átalakításáról és a reformok folytatásáról a három cseh koalíciós párt.

2011.04.19 09:48MTI

Az egyezség alapján megválik bársonyszékétől Radek John eddigi belügyminiszter, a Közügyek (VV) elnöke, de megtartja miniszterelnök-helyettesi tisztségét. Ő fogja irányítani a korrupcióellenes harcot.
   
Az új belügyminiszter a párton kívüli Jan Kubica lesz, aki néhány éve a rendőrség szervezett bűnözés elleni osztályát vezette. A közlekedési tárcát a korrupciógyanús ügyek miatt önként lemondott Vít Bárta helyett a jövőben eddigi helyettese, Radek Smerda fogja vezetni. Josef Dobes oktatásügyi miniszter, akinek menesztését a kormányfő szintén követelte, megtartja posztját.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.