Mindenki felszisszent kicsit

Megtalálták a New Yorkban elszabadult kobrát

Megtalálták a bronxi állatkertből elveszett egyiptomi kobrát: a mérges kígyó egy héten át lázban tartotta New Yorkot és a twitterezőket.

2011.04.01 07:11MTI

Jim Breheny, az állatkert vezetőjének csütörtöki bejelentése szerint a 61 centiméteres, veszélyes, de még cseperedőfélben lévő csúszómászót az állatkert hüllőházának egyik sötét sarkában találták meg, ahol összetekeredve feküdt.

"El tudják képzelni, mennyire örülünk, hogy elmondhatjuk: a kígyó él és jól van" - nyilatkozott Breheny.

A hüllőházat múlt pénteken bezárták, miután a gondozók jelentették, hogy nem találják az egyiptomi kobrát. A mérges kígyó néhány nap leforgása alatt az internet legendájává vált; a hüllő nevében valaki feljelentkezett a Twitter mikroblog oldalra és üzeneteket kezdett el írogatni. A "kobrának" több tízezer követője lett.


A kígyót azzal csalogatták elő, hogy a padlót egéralomnak használt faforgáccsal szórták fel.

A bronxi állatkert igazgatója megígérte, hogy olyan biztonsági intézkedéseket dolgoznak ki, amelyek lehetetlenné teszik, hogy a most mindössze 85 gramm súlyú kígyó ismét megszökjön. Az állatkert a tervek szerint a jövő héten nyitja meg ismét a hüllőházat.

Az egyiptomi kobra mérge 15 perc alatt végez az emberrel; az áldozat megbénul, majd légzési elégtelenség következtében megfullad. A legenda szerint ilyen kígyóval maratta halálra magát Kleopátra királynő is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.