Súlyos utórengések

Lecsapott a cunami Japánra - Tokiót is elérte

A súlyos földrengés rázta meg Japánt: az északkeleti partvidék közelében a mérések szerint 8,9-as földrengés volt pénteken. Cunami és tűz vonul a szigetországon át.

2011.03.11 09:22ma.hu

Autókat, hajókat, épületeket sodort el az az óriáshullám, melyet a legújabb adatok szerint a 8,9 erősséget is elérő földrengés váltott ki.

A szökőár hömpölyög a szárazföld belseje felé, letarol mindent, ami útjába kerül, a hordalékkal szennyezett víz embereket sodor el, a komoly utórengések tovább súlyosbítják a szigetország helyzetét. Kigyulladt a Tokió melletti Csiba olajfinomító üzem is, az atomerőművek leálltak. Nincs áram Tokióban és a főváros környékén, lángokban áll a partvidék.

A földrengéskutatók szerint ez volt az utóbbi idők egyik legnagyobb rengése, mely Japánt megrázta. A közlekedési hálózatok megrongálódtak, az utak nehezen járhatóak, leállt a légiközlekedés is.

Cunami riadó van a Fülöp-szigeteken, Indonéziában és Oroszország csendes-óceáni partjainál.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.