Már biztos, hogy van halálos áldozat is

Földrengés és szökőár: válságtanács Japánban

A 8,9-es erősségű rengés a tengeren hatalmas - a 10 métert is elérő - szökőárt idézett elő Japán északkeleti partjainál.

2011.03.11 09:03MTI

Az ország egész csendes-óceáni partjára vonatkozóan kiadták a cunamiriadót. A szökőár hömpölyög a szárazföld belseje felé, elsodor mindent, ami az útjába kerül, tüzeket okoz.
   
A földdel keveredett víztömeg már több embert maga alá temetett. Egy halálos áldozatról biztosan tudnak már.
   
Tokióban és környékén négymillió ember otthonában szűnt meg az áramszolgáltatás.
   
Az ország északi részén a vasúti hálózat több szakaszon megrongálódott, leálltak a szuperexpresszek. Kigyulladt a Tokió melletti Csiba olajfinomító üzem. Automatikusan leálltak az atomerőművek.

 

Bezárt a tokiói Narita repülőtér, az utasoknak el kellett hagyniuk az épületeket. Leálltak a tokiói metrójáratok és a helyi érdekű vasutak is.
   
Nyolc katonai repülőgép szállt fel, hogy a levegőből felmérje a károkat.
   
A kormány válságtanácskozást tart. A kabinet szerint lehetséges, hogy lesz további szökőár.

Cunamiriadót rendeltek el a Csendes-óceán teljes partvidékére - közölte az amerikai szökőárfigyelő központ.
   
A Hawaii-szigeteken lévő intézet által kiadott riasztás kiterjed Ausztráliára, a Fülöp-szigetekre, Oroszországra, Pápua-Új-Guineára, a Hawaii-szigetekre, valamint Dél-Amerika csendes-óceáni partvidékére.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.