Tűz, sűrű füst, óriási hullámok, elsodort épület

Hatalmas földrengés és cunami Japánban

Az amerikai földtani intézet mérése szerint heves, 8,8-as erősségű földrengés rázta meg pénteken Japán északkeleti partvidékét.

2011.03.11 07:25MTI

A fővárosban, Tokióban kilengtek az épületek, egy nagyobb tűz keletkezett, a hatóságok hat méter magas  hullámra vonatkozó cunamiriadót rendeltek el - jelentette az NHK állami televízió és közölték szemtanúk.
   

 

A tévé sűrű füst gomolygását mutatta egy tokiói épületből. Az amerikai földtani intézet (USGS) szerint a rengés 125 kilométerre a parttól, tíz kilométeres mélységben történt. A cunami óránként 800 kilométeres sebességgel halad, a tévéfelvételek tanúsága szerint az első hullámok elérték a partot, autókat, hajókat és raktárépületeket sodort el.

A keletkezett cunami az oroszországi Szahalin szigetének partjait is fenyegeti.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.