43 éves volt a tragédia áldozata

Magyar síelő vesztette életét a francia Alpokban

Egy magyar síelő feltehetően baleset következében életét vesztette a francia Alpokban.

2011.01.25 18:34MTI

A tragédia hétfő délelőtt a dél-franciaországi Briancontól mintegy húsz kilométerre található Puy-Saint-Vincent síterepén történt. Az eddig ismert tények szerint a 43 éves férfi síelés közben egy fának ütközött a Bois des Coqs nevű piros jelzésű erdei pályán, és a baleset következtében a helyszínén életét vesztette.

A tragédia pontos körülményeit a helyi csendőrség jelenleg is vizsgálja. A férfi egy 150 fős magyar csoporttal érkezett a francia síterepre egy hetes síelésre. Az 1400 és 2700 méter magasság között elterülő Puy-Saint-Vincent síterep a magyar síelők egyik kedvelt célpontja Franciaországban.

A Bois des Coqs nevű piros jelzésű északi pálya - amelynek egy szakasza erdőn megy át - 2500 méter hosszú és 750 méteres szintkülönbségű.

A helyi ügyészség közlése szerint az idei szezon kezdete óta ez már az ötödik, ütközés miatt bekövetkezett halálos síbaleset a régióban. A csendőrség ezért arra kérte a síelőket, hogy a szokásosnál hidegebb időjárás miatt körültekintőbben síeljenek a környék különösen jeges pályáin.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.