Nukleáris kutakodás

Iránban halálra ítéltek egy izraeli "kémet"

Halálra ítélt az iráni forradalmi bíróság egy kémet, aki a "cionista rezsim", (azaz Izrael) javára végezte tiltott tevékenységét.

2010.12.26 20:12MTI

A Mehr iráni hírügynökség szerint Abbasz Dzsafari Dolatabadi teheráni főügyész - minden további magyarázat nélkül - hozzáfűzte: a halálos ítélet megerősítése után felfedik a kém kilétét. Az iráni igazságszolgáltatás a kémkedéshez kapcsolódó egyéb ügyeket is vizsgál - mondta még.

A helyi média két hónappal ezelőtt két, Izraelnek dolgozó kém elítélését helyezte kilátásba.

Izrael azzal vádolja Iránt, hogy polgári atomprogramja örvén atomfegyverre akar szert tenni, míg az iráni hatóságok azzal vádolják Izraelt, hogy Teheránnal szemben ellenséges tevékenységet folytat, így kémkedik, az ország nukleáris, illetve katonai programját próbálja kifürkészni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.