Nem kaptak többséget

Nem sikerült megbuktatni a cseh kormányt

Nem kell távoznia hivatalából a jobbközép cseh kormánynak, mert az ellenzék bizalmatlansági indítványa kedd este a képviselőházban nem kapta meg a kabinet menesztéséhez szükséges többséget.

2010.12.21 22:39MTI

A Cseh Szociáldemokrata Párt (CSSD) egy korrupciós ügy miatt nyújtott be bizalmatlansági indítványt Petr Necas kormánya ellen.

A korrupciógyanús ügy az állami környezetvédelmi alapnál történt, s a prágai szennyvíztisztító telep tervezett korszerűsítésével van összefüggésben. A több milliárd korona értékű projektet európai uniós alapokból finanszírozzák.

A kormányzó Polgári Demokratikus Párthoz (ODS) közeli emberek állítólag úgy próbálták intézni az állami megrendeléseket, hogy azokból tízmilliók kerüljenek át a párthoz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.