Kukkol a baba

A rejtettkamerás Barbie veszélyeire figyelmeztetett az FBI

A népszerű rejtettkamerás Barbie többek között gyermekpornó-felvételek készítésére is alkalmas lehet - figyelmeztetett az amerikai Szövetségi Nyomozó Hivatal (FBI), hangsúlyozva, hogy ezzel kapcsolatban konkrét bűnesetről nincs tudomásuk.

2010.12.08 11:41MTI

Az FBI szóvivője kedden számolt be arról, hogy bár a novemberben kiadott riasztás véletlenül egyes médiumokhoz is eljutott, az csupán a hatóságoknak szólt, hogy a nyomozások során a Barbie Video Girl játékszer se kerülje el a figyelmüket. Ugyanis mint bármely más videofelszerelés, a rejtettkamerás baba is őrizhet bizonyítékokat.

A 49,99 dollárért (10 500 forintért) árult baba hátába LCD-képernyőt építettek. A Barbie-perspektívából készült videót a nyakláncába rejtett kamera veszi fel. A baba harmincpercnyi felvételre alkalmas, a kész anyagot egy USB-kábellel televízión vagy számítógépen is meg lehet nézni.

A játékot gyártó Mattel közleményben szögezte le, hogy a vállalat számára első a gyermekek biztonsága.

A termékeiket a gyermekekkel együtt, az érdekeik maximális szem előtt tartásával fejlesztik ki. Munkatársaik többsége maga is szülő, ezért átérzik a gyermekek biztonságának fontosságát - fogalmazott a cég.

Barbie Video Girl a Matteltől


A média már ráharapott a témára, de mint Gerrick Johnson játékipari elemző kifejtette: reméli, hogy nem lesz alapja a félelmeknek. "Szerintem ez egy okos termék, a gyerekek szeretnek videózni, és a kész képeket számítógépre tölteni."

Az ágazat egy másik elemzője, Jim Silver, a Timetoplaymag.com szerkesztője úgy vélte, az egész csupán vihar egy pohár vízben. "Az isten szerelmére, ez csak egy baba" - mondta Silver.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.