Életveszélyes sérüléseket szenvedtek

Turistákra támadt egy cápa a Vörös-tengeren

Életveszélyes sérülésekkel ápolnak egy kairói kórházban négy orosz turistát, akiket megcsonkított egy óceáni fehérfoltú cápa a Vörös-tengeren.

2010.12.01 16:37MTI

A cápa két orosz turistának harapta le a karját szerdán a Sarm-es-Sejk üdülőparadicsom közelében található Rász-Naszráni térségében - közölte Mohammed Szálem, a Sínai-félszigeti környezetvédelmi hivatal vezetője.

Feltételezések szerint a szerdai támadást elkövető cápa okolható az előző napi balesetért is, amikor szintén tengerben úszó orosz párt támadott meg egy ragadozó.

A cápa a nő lábát és hátát harapta meg olyan súlyosan, hogy a partra menekítés után áldozatát újra kellett éleszteni. A férfinak a lábát marcangolta szét az állat, amely után a parti őrség indított hajtóvadászatot.

Az üdülőhely térségében cápaveszély miatt figyelmeztetést adtak ki.

A hatóságok szerint Egyiptomban évente egy-két esetben fordul elő halálos kimenetelű cápatámadás, azonban várható, hogy a növekvő turizmussal a balesetek száma is emelkedni fog.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.