Zöldség helyett szívhúst?

Véres az étlap is: vegetáriánusoké volt a kannibál étterem

Mégsem nyílt Berlinben kannibál étterem, melynek húsételeihez az alapanyagot felajánlások révén vették volna: kiderült, hogy csak vegetáriánusok akciója volt az egész híresztelés.

2010.09.07 14:47MTI

Az étterem az interneten fordult az emberekhez, mondván, bármilyen testrészük felajánlását örömmel veszi, továbbá keres "előítéletektől mentes" sebészt. Tájékoztatta az érdeklődőket, hogy a vendégeknek ki kell tölteniük egy űrlapot egyebek közt edzettségükről, testtömegindexükről és arról, hogy a donor terhes-e.

Német politikusok ízléstelen reklámfogásnak bélyegezték a dolgot, bár az étterem nem adta meg a címét.

A beharangozott nyitás napján, hétfőn azután felfedte a Német Vegetáriánusok Társasága, hogy becsapás az egész, melynek ők álltak a hátterében.

A kannibál étterem honlapja keddre igencsak megváltozott: húsevésről lebeszélő felhívás váltotta fel. Szerzői kitértek arra, hogy az állattenyésztés okán több olyan gáz keletkezik, amely erősíti a földi légkör melegedését okozó üvegházhatást mint a közlekedés révén, továbbá hogy rengeteg vizet meg lehetne takarítani, ha az emberiség vegetáriánus lenne, mert sok vizet használ el a húsipar - adta hírül a Daily Telegraph című brit lap.

Ön kívánja?


Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.