Vádat emeltek az újabb "rém" ellen

Ohiói apa erőszakolta lányát, tartotta fogva családját

Vádat emeletek az "ohiói Fritzl" ellen, aki bezárva tartotta családját és legalább az egyik lányát nemi kapcsolatra kényszerítette - jelentette vasárnap a CNN.

2010.09.05 17:25MTI

A 47 éves, Madison Township-i Jeffrey York ellen a többi között nemi erőszak és gyermek veszélyeztetése miatt emeltek vádat. A nyomozás decemberben kezdődött, amikor a vádlott felesége felhívta a 911-et és feljelentést tett nemi erőszak miatt.

A helyszínre érkező rendőröknek az asszony elpanaszolta, hogy hét gyermekével együtt rabságban él. A családtagok szerint a rémálom, az ellenük irányuló fizikai és szellemi erőszak akkor már egy teljes évtizede tartott.

A vizsgálat megállapította, hogy York iskoláskorú gyermekeit otthon tanították, azoknak nem lehettek barátaik, nem mehettek emberek közé. Az egyik gyereket az apa több mint egy éven át egy külön szobába bezárva tartotta, ahonnan az apja csak az illemhelyre engedte ki.

"Az ételt a szobában kapta a gyerek. A ruháihoz, a WC-hez és minden máshoz nem férhetett hozzá" - nyilatkozott az ügyről Dan Boerner nyomozó.

A nagyesküdtszék által beterjesztett vádirat szerint az apa legalább kétszer megerőszakolta az egyik, 13 év alatti lányát, öt ízben követett el súlyos szexuális visszaélést, hat ízben pedig gyermekveszélyeztetést.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.