Erőszakra buzdít a Korán?

Geert Wilders lefejezésére biztatott egy ausztrál muszlim vallási vezető

Az iszlámellenességéről ismert holland politikus, Geert Wilders lefejezésére biztatott egy ausztrál muszlim vallási vezető - írta a De Telegraaf című holland napilap pénteken.

2010.09.03 13:07MTI

A gyűlöletkeltő beszédeiről hírhedt, sydney-i születésű Muhammad Feiz "sátánnak" és "ördögnek" nevezte a holland politikust egy hangfelvételen. Arról beszélt, hogy mindenkit le kellene fejezni, aki úgy beszél az iszlámról, mint Wilders.

A De Telegraaf nem közölte, mikor készült a hangfelvétel, de azt állította, hogy birtokában van annak egy másolata, csakúgy mint a holland titkosszolgálatnak. Wilders szélsőjobboldali Szabadságpártja (PVV) jól szerepelt a júniusi választásokon, és jelenleg is tárgyalásokat folytat egy kisebbségi kormánykoalíció megalakításáról.


A legújabb közvélemény-kutatások szerint, ha most tartanának választást, a PVV akár győzelmet is arathatna. Wilders felháborodásának adott hangot amiatt, hogy nem a hatóságoktól, hanem a sajtóból kellett értesülnie a fenyegetésről, amelyet a politikus "rettenetesnek" tart, és komolyan vesz.

A politikus ellen per folyik Hollandiában a muszlimok elleni gyűlöletkeltés vádjával.

A PVV vezetője 2008-ban készített egy filmet, amelyben azt állította, hogy a Korán erőszakra buzdít.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.