Féltek, hogy megölik az idős asszonyt

Tragikus: Lech Kaczynski édesanyja most értesült fia haláláról

Hat héttel a végzetes repülőgép-szerencsétlenség után tudta meg Lech Kaczynski volt lengyel államfő édesanyja, hogy fia meghalt.

2010.05.26 15:42MTI

Mint Elzbieta Jakubiak, az elhunyt államfő hivatalának volt vezetője szerdán elmondta: a két hónapja kórházban lévő 83 éves Jadwiga Kaczynskával a néhai elnök ikertestvére, a volt miniszterelnök Jaroslaw Kaczynski tudatta kedden a megrázó hírt. Jakubiak hozzátette, hogy Jaroslaw Kaczynski és Marta Kaczynska - Lech Kaczynski lánya - a lehető legtöbbet együtt vannak az idős asszonnyal a kórházban, hogy együtt sirathassák meg Lech és felesége halálát.

A nyugat-oroszországi Szmolenszkben április 10-én bekövetkezett, 96 ember halálát okozó légi szerencsétlenséget követően az orvosok úgy vélték: az idős beteg asszony nincs abban az állapotban, hogy közöljék vele fia halálhírét.

Jaroslaw Kaczynski - aki indul a június 20-ra kiírt elnökválasztáson - szombaton már egy lapnak nyilatkozva elmondta: édesanyja mentális állapota miatt eddig rettegett attól, hogy beszámoljon neki Lech haláláról.

Az idős asszony már súlyos pszichés zavarokkal küzd, és mint Jaroslaw
Kaczynski elmondta: az utóbbi időben összetévesztette őt ikertestvérével, ami korábban sohasem fordult elő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.