Szexuális témák, véres részletek

Hatvan korbácsütésre ítéltek egy szaúdi újságírónőt

Hatvan korbácsütésre ítéltek Szaúd-Arábiában szombaton egy fiatal újságírónőt azzal a váddal, hogy részt vett egy olyan televízió-műsor készítésében, amelyben szexuális témákról volt szó.

2009.10.25 09:24MTI

A 22 éves Rozanna al-Jami az első nő, aki Szaúd-Arábiában ilyen büntetést kapott. Azzal vádolták, hogy részt vett a kifogásolt műsor elkészítésében és internetes népszerűsítésében, jóllehet az újságírónő tagadta, hogy köze lett volna az adáshoz.

Elmondása szerint a dzsiddai bíróság végül ejtette is az ellene felhozott vádakat, de "elrettentő szándékkal" mégis korbácsütést szabott ki rá. A szóban forgó tévéműsor júliusban került adásba a libanoni LBC műholdas csatornán.

A műsorban egy férfi aktív szexuális életéről beszélt és szexuális eszközöket mutatott be.

Az újságírónő ügyében ítélkező bíróság a hónap elején ötéves börtönbüntetést és ezer korbácsütést szabott ki a férfira, illetve további két-két év szabadságvesztésre és 300 korbácsütésre ítélt két másik férfit, akik szintén megjelentek az adásban.

Az ügy nagy port kavart a konzervatív Szaúd-Arábiában, ahol a szexuális kérdések nyilvános megvitatása tabunak számít. A sivatagi királyság kormánya az eset miatt azonnal be is záratta az LBC csatorna két szaúdi irodáját.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.