Szívére vette a husit

Csaknem egész hamburgert operáltak ki egy férfi tüdejéből

Csaknem egész hamburgert műtöttek ki egy férfi tüdejéből az Egyesült Államokban, nevezetesen egy műanyaglapocskát, amelyen amburger felirat van.

2009.09.19 08:38MTI

Az 50 éves beteg két éve nyelhette le, véletlenül ivás közben. Mint mondta, nagy kortyokkal iszik, ezért nem vette észre akkor, hogy más is jutott szervezetébe, nem csak folyadék. Idővel légzési problémák jelentkeztek nála, és köhögés, fáradtság.

Az orvosok először nem tudták, hogy mi a baja, aztán rájöttek, hogy idegen test lehet a tüdejében, de fogalmuk sem volt, hogy miféle, és ki akarták műteni a teljes bal lebenyt, a beteg azonban ezt nem engedte. A minap végül sikerült kibányászni hörgtükörrel - bronchoszkóppal - a valamit. A műtő stábja meghökkenve meredt a műanyaglapocskára, különösen, hogy felirat is volt rajta.

Hangosan kezdték betűzni: A-M-B-U-R-G-E-R. Az eredeti és teljes szöveg ez lehetett: Old Fashioned Hamburgers, azaz "régivágású" hamburgerek. Ez annak az étteremláncnak a szlogenje, amelyben a férfi hatalmas kortyokkal ivott két éve üdítőt, éppen ezért merült fel benne, hogy ott nyelte be a lapocskát.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.