Új vonzerőt jelenthet - csupaszon

Nudista napozóval bővült a párkányi Vadas termálfürdő

Nudista napozó megnyitásával kíván magához csalogatni újabb látogatókat az idén a párkányi Vadas fürdő. A ruhátlan napozást lehetővé tevő részt a fedett úszómedence tetején alakították ki, elkülönítve a fürdő további részeitől.

2009.05.10 13:21MTI

Dél-Szlovákia egyik legnagyobb termálfürdőjét a tavalyi nyári idényben 505 ezer ember kereste fel, míg a téli idényben 46 ezer látogatója volt. A súlyos gazdasági világválság a fürdő látogatottságát is kedvezőtlenül érinti. "A most záródott téli idényben a Vadas magyarországi vendégeinek a száma mintegy 50 százalékkal csökkent" - nyilatkozta a pozsonyi TASR hírügynökségnek Németh Lívia, a magyar határ mellett fekvő népszerű fürdő marketingigazgatója.

Ennek okát a magyarországi gazdasági helyzettel és a magyarok számára kedvezőtlen euró-forint árfolyammal magyarázza. A nyári szezonnal kapcsolatban Hogenbuch Endre igazgató nem kívánt találgatásokba bocsátkozni. Szerinte nehéz megjósolni, milyen hatással is lesz a válság az idegenforgalomra.

"Két vélemény van. Az optimisták azt mondják, hogy az emberek takarékoskodni fognak, és az idén nem mennek külföldre üdülni. Helyette egy-két napot Párkányban töltenek. A pesszimista változat az, hogy a válság miatt az emberek már az év elején kivették szabadságukat. Takarékoskodni fognak, s meggondolják, hogy felkeressék-e a fürdőhelyeket
" - mondta újságíróknak Hogenbuch.

Úgy véli, hogy a nudista napozó júniusi megnyitása új vonzerőt jelenthet a lakosság és a turisták számára.

A Vadas nyolc medencét kínál látogatóinak. A legkedveltebb a mesterséges hullámokat produkáló Lagúna. A fürdőben számos kiegészítő szolgáltatás - például masszázs - is a látogatók rendelkezésére áll.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.